• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Wonen

Ecocheques: 5 originele manieren om ze te gebruiken

5 leuke tips voor uw ecocheques

Ecocheques, u krijgt ze misschien ook van uw werkgever. Geen idee waarvoor u ze kan gebruiken? Op originelere manieren dan u op het eerste gezicht zou denken. We zetten u op weg met 5 tips. 

1. Trek er eens op uit met uw ecocheques!

Kent u het Green Key Label? Het wordt gebruikt in de toeristische sector voor milieuvriendelijke vakantieparken, B&B’s, hotels, attractieparken enz. Het goede nieuws is dat u uw Green Key-boeking kan betalen met ecocheques. Ideaal dus voor een weekendje Brugge, Gent of Luik. Of waarom niet: een dagje naar de dierentuin of een bezoek aan een avonturenpark!

2. Maak uw eigen groene paradijsje

Wist u dat u ecocheques kan gebruiken om planten, bomen, bijenhotels, nestkastjes, houten tuinmeubelen, een regenton en zelfs milieuvriendelijke tegels te kopen? Waarop wacht u nog om uw tuin onder handen te nemen? Ook voor kamerplanten en zelfs uw kerstboom kan u de groene cheques gebruiken!

3. Ga voor tweedehands met uw ecocheques

Houdt u van vintage spullen of tweedehandskleren? Ook dat kan u met uw ecocheques betalen. Sommige gamewinkels doen ook mee als u gebruikte games of consoles wil kopen.

4. Laat koning auto eens staan

Dat u uw treintickets met ecocheques kan betalen (zelfs die naar Londen of Parijs), dat wist u misschien al. Maar wist u dat ze ook kunnen dienen voor een (elektrische) fiets, speed pedelec of step? Ook voor een helm, kinderzitje, fietstas, pomp en andere fietsaccessoires zijn uw groene cheques goed. 

5. Gebruik uw ecocheques voor uw woning

Uw ecocheques zijn ideaal voor energiebesparende ingrepen zoals een hoogrendementsketel, zonnepanelen, warmtepomp, isolatiematerialen, domotica enz. Maar het hoeft niet eens zo groots te zijn. U kan er ook energiebesparende verlichting, huishoudtoestellen, spaardoucheknoppen enz. mee kopen. Lees zeker ook onze 7 tips voor een lagere energierekening  en over minder water verbruiken  om op nog meer manieren energie en water te besparen.

DVV is er voor u!

Bent u op zoek naar een goede woningverzekering? Vraag meer info aan uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 28/10/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent