• MyDVV

Wonen

Hoe sneeuwschade aan woning voorkomen door winterweer?

Hoe voorkomt u sneeuwschade in en rond uw woning?

In de winter kan uw woning zwaar te lijden hebben onder vorst of sneeuw. De schade kan dan stevig oplopen. Met de volgende tips vermijdt u onaangename verrassingen.

Vermijd schade aan uw woning

  • Bescherm uw waterleidingen: maak als er vorst op komst is de leidingen buiten vooraf leeg en sluit ze af. Zorg dat leidingen binnen en buiten goed geïsoleerd zijn.
  • Laat uw verwarmingsinstallatie controleren: een regelmatig onderhoud door een erkende vakman zorgt dat u het ook in de winter warm houdt.
  • Let op de temperatuur: u laat de verwarming beter altijd voldoende hoog staan om vriesschade te vermijden. Ook als u een paar dagen weg bent, schakelt u de verwarming beter niet volledig uit.
  • Laat de schoorsteen reinigen om brand en rookschade te voorkomen.
  • Controleer uw dak: een kapotte dakpan kan de oorzaak zijn van een lek.
  • Check de dakgoten: u controleert beter of bladeren de afvoer van de dakgoot niet verstoppen. Anders kan het water niet weg. Bekijk ook of de dakgoot nog goed bevestigd is.

Vergeet het voetpad niet
Hou het voetpad voor uw woning sneeuw- en ijsvrij: met strooizout en een sneeuwschop zorgt u dat de postbode, bezoekers en uzelf veilig tot aan uw voordeur komen. Belangrijk, want als er iets gebeurt kan u aansprakelijk gesteld worden!

Toch een ongeval of schade?
Doe zo snel mogelijk aangifte bij uw verzekeraar. Lees wat u moet doen bij sneeuwschade

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent