• MyDVV

Wonen

Woningverzekering Cocoon Flex: is er een franchise?

Alles over de franchise bij Cocoon Flex

Bij de woningverzekering Cocoon Flex moet u meestal rekening houden met een franchise. Dit deel van de schade dat niet vergoed wordt door DVV, noemen we ook vrijstelling.

Is de franchise altijd van toepassing bij Cocoon Flex?

Normaal wel, enkel in de volgende gevallen is er geen franchise:

 • U kiest voor een herstelling in natura.
 • U doet een beroep op de Optie rechtsbijstand of de Optie Huurder van Cocoon Flex.
 • U hebt ingetekend op de Optie Franchise.

Wat is het franchisebedrag bij Cocoon Flex?

De franchise bedraagt bij Cocoon Flex 265 euro. Dit bedrag wordt afgetrokken van de schadevergoeding die DVV u zal betalen.

Die franchise zal ook gelden als de evenredigheidsregel wordt toegepast. Dat is het geval als uw woning onderverzekerd is, bijvoorbeeld door werken die de waarde van uw huis verhogen. Als u uw verzekeraar dan niet verwittigd hebt, zal uw woning nog voor een lagere waarde verzekerd zijn. Bij schade zal u in dat geval een lagere schadevergoeding ontvangen door de toepassing van de evenredigheidsregel.

Voorbeeld:

U kocht een woning voor 200.000 euro die met 15% in waarde steeg dankzij de renovatiewerken die u deed. Als u uw woning nog altijd voor 200.000 euro verzekerd is, dan zal uw vergoeding bij schade lager zijn.

Stel dat u 50.000 euro schade hebt door een brand:

 • Na aftrek van de franchise ontvangt u normaal 49.744,11 euro (50.000 – 255.89).
 • Als uw woning 15% onderverzekerd was, dan zal uw schadevergoeding volgens de evenredigheidsregel ook 15% lager zijn. Omdat eerst de franchise wordt toegepast, ontvangt u 42.282,49 euro (49.744,11 x 0,85%).

U zorgt er dus beter voor dat uw woning volgens de correcte waarde verzekerd is.

Kent u de Optie Engelse Franchise?

Met de optie Engelse Franchise betaalt u geen franchise als de schade meer dan 265 euro bedraagt. U moet dan ingetekend hebben op deze extra waarborg bij Cocoon Flex.

Meer weten over de Optie Engelse Franchise

Tip: koop uw franchise af met getrouwheidspunten

Het getrouwheidsprogramma DVV Stars beloont trouwe klanten die geen schade hebben. De punten die u spaart, kan u gebruiken om uw franchise af te kopen als u een beroep moet doen op uw woningverzekering Cocoon Flex.
 

Uw DVV-consulent is er voor u

Wil u graag meer informatie over de woningverzekering Cocoon Flex of over de franchise? Ga langs  bij uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Franchise

 • De franchise bij Cocoon Flex bedraagt 265 euro. 
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van 2020 en evolueren (met uitzondering van de Rechtsbijstand) met de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
 • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
 • Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Gepubliceerd op 21/01/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent