• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Ziekte en ongevallen

Festival én veiligheid, dat is echt feest!

6 tips voor een veilig festival

Het startschot voor het festivalseizoen is gegeven. Je trappelt al van ongeduld? Denk zeker ook aan je eigen veiligheid! We geven je enkele tips zodat jij volop kan genieten van die onvergetelijke momenten met je vrienden. 

1. Koop je tickets van een betrouwbare bron

Om onaangename verrassingen te vermijden koop je best je tickets via de officiële site van de organisator van het evenement. En probeer toch aan de verleiding te weerstaan om een foto van je tickets op je sociale media te posten. Iemand met slechte bedoelingen zou de barcode van je ticket kunnen kopiëren om het te verkopen. 

2. Gebruik het openbaar vervoer

Als je het openbaar vervoer gebruikt om naar het festival te gaan, heb je meteen een BOB en absoluut geen parkeerproblemen. Om het je gemakkelijk te maken, zorgen de organisatoren vaak voor pendelbussen vanuit het station.

Kijk zeker ook eens op de website van het festival. De praktische info en de do’s en dont’s kunnen je heel wat miserie besparen. Sommige festivals hebben ook een app. Download die op voorhand zodat je goed voorbereid bent op de grote dag. 

3. Ga even op verkenning als je aangekomen bent

Wanneer je toekomt op het festivalterrein, zoek je best even uit waar de hulpposten zijn en de nooduitgangen. Zo vermijd je paniek bij problemen. Ook interessant: weten waar de oplaadpalen voor je armbandje zijn en de toiletten

4. Organiseer activiteiten voor de kinderen

  • Zorg ervoor dat je goed gewapend bent tegen zon en/of regen. Breng een hoed of pet mee, zonnecrème, maar ook regenkledij. Is er een onweer? Schuil dan niet onder een boom. Ook handig om mee te brengen: een insectenwerend middel en een verzachtende zalf voor insectenbeten.
  • Zorg dat je goed gehydrateerd blijft door veel water te drinken. Denk er ook aan om goed te eten en voldoende te slapen.
  • Bescherm je oren. Ga niet te dicht bij de luidsprekers staan en gebruik oordopjes. Je kan zelfs investeren in oordopjes op maat als je veel festivals doet. Die zijn veel comfortabeler om te dragen. Gun je oren af en toe ook wat rust op een kalmere plek.
  • Overdrijf niet met je alcoholverbruik. Je kent je limieten, dus laat je niet beïnvloeden door je vrienden. En kruip vooral niet achter het stuur als je gedronken hebt!
  • Je hebt geen drugs nodig om te genieten van een festival! In België is het verboden en er zijn vaak drugscontroles aan de ingang van de festivals. Je riskeert dat je genotsmiddelen in beslag worden genomen, dat je een boete krijgt en dat je het festivalterrein niet meer op mag. Een ander belangrijk aandachtspunt: laat je drankje niet onbewaakt achter. Criminelen kunnen hier misbruik van maken om je te drogeren zonder dat je het weet. 

5. Hou je spullen goed in het oog

Niet alle festivalgangers komen voor de muziek. Zakkenrollers zijn meer geïnteresseerd in je geld en je smartphone.

  • Zorg ervoor dat je niet veel cash geld op zak hebt en gebruik bij voorkeur je bankkaart.
  • Neem geen waardevolle voorwerpen mee.
  • Gebruik een heuptasje of een anti-diefstalrugzak. Draag die niet op je rug maar op je borstkas, met de opening naar jou gericht.
  • Steek je geld of je waardevolle voorwerpen in een locker.
  • Overnacht je in een tent? Steek dan voor je gaat slapen je waardevolle voorwerpen onderaan in je slaapzak.
  • Steek je telefoon niet in je achterzak. En noteer het IMEI-nummer van je smartphone (tik *#06# om het te doen verschijnen op je scherm). Dat nummer heb je nodig bij diefstal. Denk er ook aan om je toestel te beschermen met een code en installeer een app om het te blokkeren en lokaliseren als dat nodig zou zijn. 
  • Doe bij diefstal altijd aangifte bij de politie

6. Hou je vrienden in het oog

Om ervoor te zorgen dat niets het feest bederft, spreek je best een ontmoetingspunt af voor als je elkaar uit het oog bent verloren. Zorg goed voor elkaar en laat niemand alleen achter. Voelt een van je vrienden zich niet goed? Ga er dan mee naar een hulppost. 

Welke verzekering nemen voor de festivals?

Iedereen feest en de sfeer zit er goed in. Je kan een stevige klap krijgen of struikelen en je been breken. Als je naar het ziekenhuis moet, is het handig als je de hospitalisatieverzekering Hospimax van DVV hebt. Die dekt de ziekenhuiskosten en eventueel ook de kosten voor de nazorg als je die optie hebt genomen. Opgelet: bij dronkenschap, alcoholvergiftiging of druggebruik kan de dekking worden geweigerd. 

Gepubliceerd op 27/06/2023

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De hospitalisatieverzekering Hospimax Plus is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent