• My DVV

Overlijden

Bescherm uw gezin bij uw overlijden

Levenslange overlijdensverzekering

Levenslange dekking

Wil u zorgen voor financiële gemoedsrust als u er niet meer bent? Met een levenslange overlijdensverzekering is uw gezin beschermd, wanneer u ook overlijdt.

Soepele formule

U beslist zelf hoeveel kapitaal u voorziet als u zou overlijden. Ook de begunstigde bepaalt u volledig vrij. Goed om te weten: als u jong bent, is de premie lager. 

Verzekerd vanaf dag 1

Zodra u de 1e keer de premie betaalt, is uw gezin beschermd. Als u er niet meer bent, krijgen zij dan het afgesproken bedrag.  

Wat is een levenslange overlijdensverzekering?

Een levenslange overlijdensverzekering is de oplossing om uw gezin financiële zorgen te besparen als u er niet meer bent. Dankzij het afgesproken bedrag beschikken ze dan over een som geld om de gezinsuitgaven of de successierechten te betalen.

Mooi meegenomen: u kan nu al 30% van uw premies terugkrijgen als belastingvermindering als u die aftrekt voor langetermijn- of pensioensparen. 

Ontdek alle details van de levenslange overlijdensverzekering

Goed om te weten:

  • U geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van uw individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als u een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet u rekening houden met een taks op de uitkering.
  • Niet gedekt zijn onder meer overlijden door zelfmoord in het eerste jaar van de dekking, alcoholintoxicatie, deltavliegen, zweefvliegen, valschermspringen of ballonvaren.
  • In geval van maandelijkse, trimestriële en semestriële premiebetaling worden fractioneringskosten van respectievelijk 4%, 3% en 2%, voor de hoofdwaarborg en de bijkomende waarborgen, toegepast. Er zijn geen fractioneringskosten in geval van een jaarlijkse of eenmalige premie.
  • De levenslange overlijdensverzekering is een overlijdensverzekering van tak 21 met vast kapitaal en maximaal 6% instapkosten, afgesloten voor een onbepaalde duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. Bekijk de voorwaarden en de informatiefiche voor informatie over de limieten en uitsluitingen of ga langs bij een DVV-consulent. Het is belangrijk dit document door te nemen voor een contract te ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV Verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent