• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

gezin

Verzekeringen tips voor je nieuw samengesteld gezin

Check de verzekeringen voor je nieuw samengesteld gezin

Ga je samenwonen met je nieuwe partner en vormen jullie een nieuw samengesteld gezin? Proficiat! Maar heb je enig idee hoe het zit met je verzekeringen? Weet je waar je aan moet denken om je nieuwe gezin goed te beschermen? We zetten het allemaal voor je op een rij.

Hoe zit het met je familiale verzekering?

Met de gezinspolis van de familiale verzekering  is iedereen verzekerd die onder je dak woont. Dus: jezelf, je partner, je kinderen en ook de pluskinderen die bij je inwonen. 

Zijn je kinderen de helft van de tijd bij je ex-partner? Ook dan zijn ze gedekt door je familiale verzekering als er iets zou gebeuren. Enige voorwaarde: je bent de ouder die de kinderbijslag ontvangt. 

Hebben jij en je partner elk een familiale verzekering? Dan volstaat één gezinspolis. Je kan dus één van beide familiale verzekeringen schrappen.

Heb je een levens-, uitvaart- of groepsverzekering?

Bij een levensverzekering, uitvaartverzekering of groepsverzekering wordt het kapitaal bij overlijden uitgekeerd aan een door jou aangeduide begunstigde. Kijk dus de begunstigingsclausule na om te zien of die klopt. 

Een levensverzekering kan trouwens ook de oplossing zijn om je pluskind op te nemen in je nalatenschap. Volgens het erfrecht kunnen je pluskinderen namelijk niet erven van je. Met zo’n verzekering vang je dit op.

Hoe zit het met je hospitalisatieverzekering?

Als je beiden een hospitalisatieverzekering hebt, is het interessant om de waarborgen van de verzekeringen te bekijken. Zijn die bij jou ruimer? Dan kan je partner misschien zijn hospitalisatieverzekering opzeggen en toetreden tot die van jou. Zeker als je korting krijgt voor meerdere personen is dat een interessante optie.

Controleer je woningverzekering

Komt je nieuwe partner bij je inwonen en brengt zij of hij dure audioapparatuur of designstukken mee? Denk er dan aan om de waarde van de inboedel van je woningverzekering  te verhogen. Ook als je verhuist, moet je woningverzekering aangepast worden en het adres gewijzigd worden. 

En de autoverzekering?

Rijd je ook met de auto van je nieuwe partner? Dan moet je ook als bestuurder vermeld staan in de autoverzekering. Verhuis je? Vergeet het nieuwe adres niet door te geven voor je autoverzekering en groene kaart.

Je DVV-consulent helpt je!

Nog vragen over je verzekeringen als nieuw samengesteld gezin? Ga langs bij een DVV-consulent in je buurt. Zij of hij is er voor je!

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent