• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Wonen

Wanneer en waarom je verwarmingsketel vervangen?

Wanneer is het tijd voor een nieuwe verwarmingsketel?

Na 15 à 20 jaar is het slim om je verwarmingsketel te vervangen. Zelfs als je oude toestel het nog goed doet, zijn er redenen genoeg om voor een nieuwe cv-ketel te kiezen. We zetten de belangrijkste op een rij.

3 redenen om je verwarmingsketel te vervangen

 1. Je wilt energie besparen: een oude ketel verbruikt veel meer dan de nieuwe hoogtechnologische toestellen. Met een nieuwe condensatieketel bespaar je al snel 30% tegenover een oud toestel. Dat betekent dat je je aankoop na zo’n zeven tot tien jaar hebt terugverdiend.
 2. Je vermijdt storingen: naarmate je ketel ouder is, zal hij vaker uitvallen en zullen de herstellingskosten toenemen. Als je weet dat wisselstukken en vooral werkuren een dure zaak zijn, is de afweging snel gemaakt.
 3. Je ketel voldoet niet meer aan de normen: je verwarmingsketel moet bepaalde verbrandingswaarden halen. Doet het dat niet? Dan kan je cv-ketel afgekeurd worden bij het verplichte 2-jaarlijkse onderhoud. Je hebt dan drie maanden om het probleem op te lossen of de ketel te vervangen. Zoniet is het mogelijk dat je woningverzekering niet tussenkomt in geval van brand.

DVV is er voor je!

Ben je eruit of je een nieuwe verwarmingsketel nodig hebt voor je woning? Check dan zeker ook of je een goede woningverzekering hebt. Met Cocoon Flex kies je voor een woningverzekering die veel meer dekt dan alleen brand. Vraag meer info aan je DVV-consulent. Zij of hij helpt je graag.

Goed om te weten

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
 • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.
 • Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Gepubliceerd op 25/01/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent