• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

gezin

Verzekeringen tips voor uw nieuw samengesteld gezin

Check de verzekeringen voor uw nieuw samengesteld gezin

Gaat u samenwonen met uw nieuwe partner en vormen jullie een nieuw samengesteld gezin? Proficiat! Maar hebt u enig idee hoe het zit met uw verzekeringen? Weet u waar u aan moet denken om uw nieuwe gezin goed te beschermen? We zetten het allemaal voor u op een rij.

Hoe zit het met uw familiale verzekering?

Met de gezinspolis van de familiale verzekering  is iedereen verzekerd die onder uw dak woont. Dus: uzelf, uw partner, uw kinderen en ook de pluskinderen die bij u inwonen. 

Zijn uw kinderen de helft van de tijd bij uw ex-partner? Ook dan zijn ze gedekt door uw familiale verzekering als er iets zou gebeuren. Enige voorwaarde: u bent de ouder die de kinderbijslag ontvangt. 

Hebben u en uw partner elk een familiale verzekering? Dan volstaat 1 gezinspolis. U kan dus 1 van beide familiale verzekeringen schrappen.

Hebt u een levens-, uitvaart- of groepsverzekering?

Bij een levensverzekering , uitvaartverzekering  of groepsverzekering wordt het kapitaal bij overlijden uitgekeerd aan een door u aangeduide begunstigde. Kijk dus de begunstigingsclausule na om te zien of die klopt. 

Een levensverzekering kan trouwens ook de oplossing zijn om uw pluskind op te nemen in uw nalatenschap. Volgens het erfrecht kunnen uw pluskinderen namelijk niet erven van u. Met zo’n verzekering vangt u dit op.

Hoe zit het met uw hospitalisatieverzekering?

Als u beiden een hospitalisatieverzekering  hebt, is het interessant om de waarborgen van de verzekeringen te bekijken. Zijn die bij u ruimer? Dan kan uw partner misschien zijn hospitalisatieverzekering opzeggen en toetreden tot die van u. Zeker als u korting krijgt voor meerdere personen is dat een interessante optie.

Controleer uw woningverzekering

Komt uw nieuwe partner bij u inwonen en brengt zij of hij dure audioapparatuur of designstukken mee? Denk er dan aan om de waarde van de inboedel van uw woningverzekering  te verhogen. Ook als u verhuist, moet uw woningverzekering aangepast worden en het adres gewijzigd worden. 

En de autoverzekering?

Rijdt u ook met de auto van uw nieuwe partner? Dan moet u ook als bestuurder vermeld staan in de autoverzekering . Verhuist u? Vergeet het nieuwe adres niet door te geven voor uw autoverzekering en groene kaart.

Uw DVV-consulent helpt u!

Nog vragen over uw verzekeringen als nieuw samengesteld gezin? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt . Zij of hij is er voor u!

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent