• MyDVV

Kredieten

Online openbare verkoop: hoe werkt het?

Biddit.be: online op een huis bieden

Vastgoed kopen of verkopen kan via een onderhandse verkoop of via een fysieke openbare verkoop. Er is nu ook een derde manier die steeds meer succes heeft: online openbare verkoop via biddit.be . Geen idee wat dat is of wat de voordelen zijn? We zetten alles op een rij

Hoe vastgoed kopen op biddit.be?

Biddit.be is een platform voor online openbare verkoop, onder toezicht van notarissen. U kan er op een heel eenvoudige manier een huis of appartement kopen. De startprijs is vastgelegd en u biedt anoniem (via een pseudoniem) via uw computer of laptop, met uw identiteitskaart of de app Itsme. Dat kan handmatig of automatisch tot een bedrag dat alleen u kent en door u is ingesteld. De verkoop loopt af na 8 dagen en u ziet meteen of u het winnende bod had. In dat geval zal een notaris u contacteren om de verkoop af te ronden.

Tips om op biddit.be te kopen

Vastgoed wordt 5 weken voor de start van de verkoop online gezet. Zo kan u de nodige voorbereidingen doen. Als u een bod uitbrengt, dan moet u er rekening mee houden dat u aan uw bod gebonden bent. U bent dus beter goed voorbereid:

 • Bezoek de woning.
 • Contacteer uw financiële instelling om te weten hoeveel u kan lenen.
 • Bepaal uw maximale budget.

Wat zijn de voordelen voor de koper?

 • Tijd om na te denken: u hebt 5 weken om te beslissen, daarna 8 dagen om te bieden. Tijdens die periode kan er niemand anders de woning kopen.
 • Snel: u wordt eigenaar in enkele weken (in plaats van 3 of 4 maanden), want de notaris heeft alles op voorhand afgerond.
 • 100% veilig: de notaris garandeert de veiligheid en de transparantie van de verkoopprocedure. Het biedplatform zelf is beveiligd.
 • Transparant: u ziet de prijs evolueren in real time.
 • Praktisch: u moet zich niet verplaatsen om te bieden. 

Wat zijn de voordelen voor de verkoper?

 • Gemoedsrust: u weet dat uw eigendom verkocht wordt tegen een bedrag dat hoger is dan het bedrag dat is afgesproken met de notaris en dat die laatste de identiteit van de bieders zal controleren.
 • Gemak: de notaris zorgt voor alles.
 • Soms hogere prijzen: de geïnteresseerden bieden tegen elkaar op en de prijs is daardoor soms hoger dan het bedrag waarop u hoopte.
 • Geen geografische beperkingen: kopers kunnen van overal komen.
 • Volledig veilig: dankzij de notaris is de juridische veiligheid gegarandeerd. Ook het biedplatform is volledig beveiligd.

DVV, uw partner voor de aankoop van vastgoed

Hebt u het huis of appartement van uw dromen gevonden? DVV biedt u een interessant woonkrediet. Contacteer een DVV-kredietmakelaar om erover te praten.

Goed om te weten

De schuldsaldoverzekering is een overlijdensverzekering van tak 21 met vast kapitaal en maximaal 15% instapkosten, afgesloten voor een bepaalde duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. De maximale duurtijd van de schuldsaldoverzekering is gelijk aan de looptijd van het woonkrediet.  Bekijk de algemene voorwaarden, de financiële informatiefiche en de commerciële fiche voor informatie over de limieten en uitsluitingen of ga langs bij een kredietmakelaar die ook DVV-verzekeringsconsulent is. Het is belangrijk dit document door te nemen voor een contract te ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

De schuldsaldoverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Gepubliceerd op 12/02/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent