• MyDVV

Wonen

Elektriciteit conform maken: wat, wanneer en waar?

Wat moet u weten over uw elektriciteit conform maken?

Als u een bestaande woning koopt, dan is het mogelijk dat uw elektriciteit niet conform is. Geen idee wat dat betekent? We zetten de belangrijkste vragen op een rij.

Wat is een conforme elektrische installatie?

Uw elektriciteit is conform als voldaan is aan de voorschriften van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Die wetgeving werd ontwikkeld om een veilige en betrouwbare elektrische installatie te garanderen.

Wanneer moet u uw elektrische installatie conform maken?

U moet uw elektriciteit conform maken als u een woning hebt gekocht met een verouderde installatie. De verkoper is verplicht om u een verslag van de elektrische keuring voor te leggen waaruit blijkt welke aanpassingen nodig zijn. In dat geval hebt u 18 maanden de tijd om uw elektriciteit conform te maken.

Waar krijgt u een attest dat de conformiteit van uw elektrische installatie bewijst?

Een erkend controleorganisme zal uw elektrische installatie keuren. Bij de controle hebt u best de volgende documenten bij de hand:

  • eendraadschema's van de elektrische installatie
  • situatieplannen van de installatie
  • EAN-code voor de identificatie van de aansluiting van de elektrische installatie, weergegeven op de factuur

Als uw elektrische installatie in orde is, dan krijgt u een keuringsattest. Is dat niet het geval? Dan moet u de problemen oplossen en opnieuw een elektrische keuring laten doen.

Goed om te weten: een elektrische keuring is ook in andere gevallen verplicht. Zo moet u om de 25 jaar uw elektriciteit laten controleren. Ook als u uw installatie verzwaart, moet u opnieuw een keuring laten doen. 

DVV is er voor u

Zoekt u een goede verzekering voor uw woning? Dan zit u goed met Cocoon Flex, de brandverzekering met een ongeziene flexibiliteit. Daardoor bent u alleen verzekerd voor wat u echt nodig hebt. Meer weten? Vraag info aan uw DVV-consulent, zij of hij helpt u graag.

Goed om te weten

  • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
  • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
  • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
  • Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Gepubliceerd op 15/07/2021

Dit wil u ook weten

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent