• MyDVV

Wonen

Hoe voorkomt u brand met eindejaar?

Let op voor brand met eindejaar

Om het gezellig te houden tijdens de feesten, bent u beter voorzichtig met kaarsen, vuurwerk, kerstlichtjes enz. Gaat het toch verkeerd? Dan kan u gelukkig rekenen op uw verzekeringen.

3 tips voor veilige feesten

  1. Neem een kerstboom met wortel: omdat uw boom nog sap bevat, zal hij minder snel vuur vatten. Geef hem ook elke dag wat water zodat hij niet uitdroogt en niet zo snel zijn naalden verliest.
  2. Wees voorzichtig met kerstverlichting: koop nieuwe lichtjes om kortsluiting te vermijden als er een aantal niet meer werken. Ook belangrijk: schakel altijd alle kerstverlichting uit als u gaat slapen of niet thuis bent.
  3. Let op met vuurwerk: vuurwerk is altijd gevaarlijk, zeker met kinderen. Bovendien is het in heel wat gemeenten verboden. Check dus altijd eerst bij de gemeente en hou u aan de veiligheidsregels. 

Welke verzekering komt tussen bij schade?

Dat zal afhangen van de situatie. We bekijken een aantal voorbeelden:

  • Door onoplettendheid raakt het fonduestel oververhit en wordt de eettafel zwaar beschadigd: de woningverzekering dekt materiële schade aan uw inboedel door brand, verschroeiing of ontploffing. Ook schade aan elektrische toestellen en installaties door kortsluiting of inwerking van elektriciteit is gedekt.
  • U verbrandt zich aan het gourmettoestel en moet opgenomen worden in het ziekenhuis: u kan een beroep doen op de hospitalisatieverzekering. Als u een persoonlijke ongevallenverzekering hebt, kan u die ook inschakelen.
  • De brand slaat over naar de woning van de buren: de materiële schade wordt gedekt onder ‘verhaal van derden’ in uw woningverzekering (niet in de familiale verzekering), maar de lichamelijke schade wordt vergoed via de familiale verzekering. Hebt u geen familiale verzekering, maar wel een woningverzekering met de waarborg Burgerlijke Aansprakelijkheid Gebouw, dan zal de lichamelijke schade in die BA gedekt zijn.

We helpen u graag

Hebt u nog vragen over uw verzekeringen? Ga langs bij uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent