• MyDVV

Wonen

Wanneer en waarom uw verwarmingsketel vervangen?

Wanneer is het tijd voor een nieuwe verwarmingsketel?

Na 15 à 20 jaar is het slim om uw verwarmingsketel te vervangen. Zelfs als uw oude toestel het nog goed doet, zijn er redenen genoeg om voor een nieuwe cv-ketel te kiezen. We zetten de belangrijkste op een rij.

3 redenen om uw verwarmingsketel te vervangen

  1. U wil energie besparen: een oude ketel verbruikt veel meer dan de nieuwe hoogtechnologische toestellen. Met een nieuwe condensatieketel bespaart u al snel 30% tegenover een oud toestel. Dat betekent dat u uw aankoop na zo’n 7 tot 10 jaar hebt terugverdiend.
  2. U vermijdt storingen: naarmate uw ketel ouder is, zal hij vaker uitvallen en zullen de herstellingskosten toenemen. Als u weet dat wisselstukken en vooral werkuren een dure zaak zijn, is de afweging snel gemaakt.
  3. Uw ketel voldoet niet meer aan de normen: uw verwarmingsketel moet bepaalde verbrandingswaarden halen. Doet het dat niet? Dan kan uw cv-ketel afgekeurd worden bij het verplichte 2-jaarlijkse onderhoud. U hebt dan 3 maanden om het probleem op te lossen of de ketel te vervangen. Zoniet is het mogelijk dat uw woningverzekering niet tussenkomt in geval van brand.

DVV is er voor u!

Bent u eruit of u een nieuwe verwarmingsketel nodig hebt voor uw woning? Check dan zeker ook of u een goede woningverzekering hebt. Met Cocoon kiest u voor een woningverzekering die veel meer dekt dan alleen brand. Vraag meer info aan uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 23/06/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent