• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Wonen

Wanneer en waarom uw verwarmingsketel vervangen?

Wanneer is het tijd voor een nieuwe verwarmingsketel?

Na 15 à 20 jaar is het slim om uw verwarmingsketel te vervangen. Zelfs als uw oude toestel het nog goed doet, zijn er redenen genoeg om voor een nieuwe cv-ketel te kiezen. We zetten de belangrijkste op een rij.

3 redenen om uw verwarmingsketel te vervangen

 1. U wil energie besparen: een oude ketel verbruikt veel meer dan de nieuwe hoogtechnologische toestellen. Met een nieuwe condensatieketel bespaart u al snel 30% tegenover een oud toestel. Dat betekent dat u uw aankoop na zo’n 7 tot 10 jaar hebt terugverdiend.
 2. U vermijdt storingen: naarmate uw ketel ouder is, zal hij vaker uitvallen en zullen de herstellingskosten toenemen. Als u weet dat wisselstukken en vooral werkuren een dure zaak zijn, is de afweging snel gemaakt.
 3. Uw ketel voldoet niet meer aan de normen: uw verwarmingsketel moet bepaalde verbrandingswaarden halen. Doet het dat niet? Dan kan uw cv-ketel afgekeurd worden bij het verplichte 2-jaarlijkse onderhoud. U hebt dan 3 maanden om het probleem op te lossen of de ketel te vervangen. Zoniet is het mogelijk dat uw woningverzekering niet tussenkomt in geval van brand.

DVV is er voor u!

Bent u eruit of u een nieuwe verwarmingsketel nodig hebt voor uw woning? Check dan zeker ook of u een goede woningverzekering hebt. Met Cocoon Flex kiest u voor een woningverzekering die veel meer dekt dan alleen brand. Vraag meer info aan uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Goed om te weten

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
 • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
 • Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Gepubliceerd op 25/01/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent