• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Wonen

Woningdelen? Zo beheer je je budget

3 tips voor budgetbeheer bij woningdelen

Huur je een woning samen met vrienden? Leuk idee, maar zorg dat je vooraf duidelijke afspraken maakt. Hoe wordt de huur betaald? Wat met de andere kosten? We geven drie tips voor budgetbeheer!

1. Open een gemeenschappelijke rekening

De huur neemt natuurlijk de grootste hap uit het gemeenschappelijke budget als je een woning deelt. Maar er zijn ook nog andere vaste kosten zoals internet, energie of water. Een gezamenlijke rekening waarop jullie elke maand een vast bedrag storten, is dan de beste oplossing. De huur en andere vaste kosten kunnen dan (met domiciliëring?) van die rekening betaald worden. 

2. Maak duidelijke afspraken

Als je gaat samenwonen met vrienden, is het belangrijk om alle financiële kwesties te bespreken voor je verhuist. Gaan jullie alle boodschappen betalen van de gemeenschappelijke rekening? Of bijvoorbeeld alleen het toiletpapier en de schoonmaakproducten? Het kan ook een goed idee zijn om bijvoorbeeld elke eerste zondag van de maand eens samen te zitten om financiële kwesties te bespreken.

3. Houd kosten goed bij

Moet de loodgieter langskomen voor een verstopt toilet? Of heb je de pizza’s betaald die thuis werden geleverd? Dan is het belangrijk om bij te houden wie wat heeft betaald. Dat kan natuurlijk in Excel of Google Spreadsheets, maar er bestaan ook handige apps zoals Tricount, Splitwise of Settle Up.

DVV is er voor jou

Je budget goed beheren is één ding als je een woning deelt, goed verzekerd zijn een ander. Een woningverzekering is het absolute minimum, maar daar stopt het niet. Check welke verzekeringen je nodig hebt als je een woning deelt of vraag info aan je DVV-consulent. Zij of hij helpt je graag.

Gepubliceerd op 31/08/2021

Dit wil je ook weten

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent