• MyDVV

Wonen

Een woning delen met vrienden: welke verzekeringen?

Hoe verzekert u zich als u een woning deelt?

Gaat u samenwonen met vrienden? Dan wachten er u gezellige momenten en onvergetelijke ontmoetingen. En niet onbelangrijk: de kosten kan u gewoon delen! Maar om het gezellig te houden, is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Dit zijn de verschillende oplossingen: 

1. De woningverzekering van uw ouders

Bent u niet officieel gedomicilieerd op uw nieuwe adres? Dan dekt de woningverzekering van uw ouders uw kot of uw studentenkamer in de woning die u deelt.

2. Een gemeenschappelijke woningverzekering

Een andere oplossing bestaat eruit dat u een gemeenschappelijke woningverzekering neemt op naam van één persoon en de kosten daarvan deelt tussen de verschillende huisgenoten. Deze woningverzekering dekt het gebouw en, met of zonder bijpremie, de inhoud en diefstal. Kiest u voor de woningverzekering Cocoon  of Cocoon Start  van DVV? Dan moeten alle huisgenoten gedomicilieerd zijn op het adres van de woning die u deelt. Weet dat u ook maar één factuur krijgt en dat het dan aan u is om de kosten te delen met uw huisgenoten.

3. Verzekering afstand van verhaal van de eigenaar

Sommige eigenaars bieden een clausule afstand van verhaal  via hun eigen brandverzekering, maar het is in principe u en uw huisgenoten die de meerprijs moeten betalen. Met deze clausule is de huurdersaansprakelijkheid van de verschillende huisgenoten gedekt. Weet wel dat dit enkel uw aansprakelijkheid dekt tegenover de eigenaar, niet tegenover derden. Bovendien is diefstal of uw inboedel daarmee niet verzekerd.

4. Een gemeenschappelijke familiale verzekering

Het is ook een goed idee om een familiale verzekering te nemen voor alle huisgenoten als u niet langer op de polis van uw ouders staat. Bij DVV dekt de formule gezin van de familiale verzekering de aansprakelijkheid tegenover derden van alle huisgenoten die inwonend zijn op het adres van de woning die u deelt, voor zover het hun hoofdverblijf is. Goed om te weten: als u intekent op naam van één persoon en die verhuist, is niemand meer verzekerd.

Uw DVV-consulent is er voor u

Wil u persoonlijk advies om te zorgen dat u en uw huisgenoten zo goed mogelijk verzekerd zijn? Ga langs bij een DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 01/09/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent