• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Wonen

Een woning delen met vrienden: welke verzekeringen?

Hoe verzeker je je als je een woning deelt?

Ga je samenwonen met vrienden? Dan wachten er je gezellige momenten en onvergetelijke ontmoetingen. En niet onbelangrijk: de kosten kan je gewoon delen! Maar om het gezellig te houden, is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Dit zijn de verschillende oplossingen: 

2 maanden korting* op je woonverzekering Cocoon Flex

Geldig van 16/01 tot en met 16/04/2023

1. De woningverzekering van je ouders

Ben je niet officieel gedomicilieerd op je nieuwe adres? Dan dekt de woningverzekering van je ouders, je kot of je studentenkamer in de woning die je deelt.

2. Een gemeenschappelijke woningverzekering

Een andere oplossing bestaat eruit dat je een gemeenschappelijke woningverzekering neemt op naam van één persoon en de kosten daarvan deelt tussen de verschillende huisgenoten. Deze woningverzekering dekt het gebouw en, met of zonder bijpremie, de inhoud en diefstal. Kies je voor de woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start van DVV? Dan moeten alle huisgenoten gedomicilieerd zijn op het adres van de woning die je deelt. Weet dat je ook maar één factuur krijgt en dat het dan aan jou is om de kosten te delen met je huisgenoten.

3. Verzekering afstand van verhaal van de eigenaar

Sommige eigenaars bieden een clausule afstand van verhaal via hun eigen brandverzekering, maar het is in principe jij en je huisgenoten die de meerprijs moeten betalen. Met deze clausule is de huurdersaansprakelijkheid van de verschillende huisgenoten gedekt. Weet wel dat dit enkel je aansprakelijkheid dekt tegenover de eigenaar, niet tegenover derden. Bovendien is diefstal of je inboedel daarmee niet verzekerd.

4. Een gemeenschappelijke familiale verzekering

Het is ook een goed idee om een familiale verzekering te nemen voor alle huisgenoten als je niet langer op de polis van je ouders staat. Bij DVV dekt de formule gezin van de familiale verzekering de aansprakelijkheid tegenover derden van alle huisgenoten die inwonend zijn op het adres van de woning die je deelt, voor zover het hun hoofdverblijf is. Goed om te weten: als je intekent op naam van één persoon en die verhuist, is niemand meer verzekerd.

Goed om te weten

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
 • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.
 • Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
 • De woningverzekering Cocoon Start (formule van het product Cocoon Flex) wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd met opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • De woningverzekering Cocoon Start is een formule van het product Cocoon Flex, een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE82 7995 5181 0568, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Heb je een woonverzekering nodig voor je gedeelde woning?

Bij DVV kan je kiezen tussen ons basispakket 'Cocoon Start' of Cocoon Flex, een verzekering die aan je behoeften kan worden aangepast.

Ontdek Cocoon Start
Ontdek Cocoon Flex

Gepubliceerd op 09/03/2023

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent