• MyDVV

Wonen

Welke verzekeringen heb je nodig om alleen te wonen?

Verzeker u goed als u alleen gaat wonen

Binnenkort op eigen benen? Proficiat! Een nieuwe woning inrichten, een eigen nest maken, spannende tijden … Maar weet u welke verzekeringen u het best neemt om goed beschermd te zijn? We geven de antwoorden op de belangrijkste vragen.

Welke verzekeringen hebt u nodig?

  • Voor schade aan uw appartement of huis, hebt u een woningverzekering nodig. U kan dan een beroep doen op die verzekering bij schade door brand, storm of hagel, overstromingen enz. Bij DVV verzekeringen hebt u de keuze uit 2 woningverzekeringen: Cocoon Start speciaal voor jonge huurders en Cocoon. Vind de woningverzekering die bij u past.
  • Voor schade aan derden door u, iemand van uw gezin of uw huisdieren neemt u een familiale verzekering. Die verzekering zal dan bijvoorbeeld de kosten vergoeden als uw hond de buurman bijt.
  • Voor uw auto bent u wettelijk verplicht om een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid te nemen. Zo’n verzekering komt tussen om de materiële schade en lichamelijke schade van de andere partij te vergoeden als u een ongeval veroorzaakt. Hebt u een nieuwe auto? Dan neemt u het best ook een omniumverzekering voor de schade aan uw eigen auto.

Is er een verschil tussen een brand- en een woningverzekering?

Een brandverzekering is niet helemaal hetzelfde als een woningverzekering. Nochtans worden de termen wel vaak door elkaar gebruikt. Eigenlijk dekt de term woningverzekering beter de lading. De waarborgen zijn namelijk meestal ruimer dan brand. Denk maar aan stormschade, waterschade bij leidingbreuk of overstromingen, glasbreuk, natuurrampen enz. 

Is een brandverzekering wettelijk verplicht?

In België bent u niet wettelijk verplicht om een brandverzekering te nemen. Vaak is het wel een voorwaarde als u huurt. Weet dat een brandverzekering altijd een goede zaak is. Bijvoorbeeld om uw aansprakelijkheid bij brand te dekken of om een schadevergoeding te krijgen als uw meubels beschadigd zijn door brand. In België hebben bijna alle huurders en eigenaars zo’n verzekering!

Hebt u een familiale verzekering nodig als u geen kinderen hebt?

Ook als u helemaal alleen woont of samen met uw partner is een familiale verzekering aan te raden. Die zal dan alle schade vergoeden die u aan anderen veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u het fototoestel van vrienden laat vallen of als uw huisdier schade aanricht.

Uw DVV-consulent helpt u!

Zit u nog met vragen over uw verzekeringen als u op eigen benen gaat staan? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt. Zij of hij staat voor u klaar met persoonlijk advies.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent