• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Wonen

Welke verzekeringen heb je nodig om alleen te wonen?

Verzeker u goed als u alleen gaat wonen

Binnenkort op eigen benen? Proficiat! Een nieuwe woning inrichten, een eigen nest maken, spannende tijden … Maar weet u welke verzekeringen u het best neemt om goed beschermd te zijn? We geven de antwoorden op de belangrijkste vragen.

Welke verzekeringen hebt u nodig?

 • Voor schade aan uw appartement of huis, hebt u een woningverzekering nodig. U kan dan een beroep doen op die verzekering bij schade door brand, storm of hagel, overstromingen enz. Bij DVV verzekeringen hebt u de keuze uit 2 woningverzekeringen: Cocoon Start speciaal voor jonge huurders en Cocoon Flex. Vind de woningverzekering die bij u past.
 • Voor schade aan derden door u, iemand van uw gezin of uw huisdieren neemt u een familiale verzekering. Die verzekering zal dan bijvoorbeeld de kosten vergoeden als uw hond de buurman bijt.
 • Voor uw auto bent u wettelijk verplicht om een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid te nemen. Zo’n verzekering komt tussen om de materiële schade en lichamelijke schade van de andere partij te vergoeden als u een ongeval veroorzaakt. Hebt u een nieuwe auto? Dan neemt u het best ook een omniumverzekering voor de schade aan uw eigen auto.

Is er een verschil tussen een brand- en een woningverzekering?

Een brandverzekering is niet helemaal hetzelfde als een woningverzekering. Nochtans worden de termen wel vaak door elkaar gebruikt. Eigenlijk dekt de term woningverzekering beter de lading. De waarborgen zijn namelijk meestal ruimer dan brand. Denk maar aan stormschade, waterschade bij leidingbreuk of overstromingen, glasbreuk, natuurrampen enz. 

Is een brandverzekering wettelijk verplicht?

In België bent u niet wettelijk verplicht om een brandverzekering te nemen. Vaak is het wel een voorwaarde als u huurt. Weet dat een brandverzekering altijd een goede zaak is. Bijvoorbeeld om uw aansprakelijkheid bij brand te dekken of om een schadevergoeding te krijgen als uw meubels beschadigd zijn door brand. In België hebben bijna alle huurders en eigenaars zo’n verzekering!

Hebt u een familiale verzekering nodig als u geen kinderen hebt?

Ook als u helemaal alleen woont of samen met uw partner is een familiale verzekering aan te raden. Die zal dan alle schade vergoeden die u aan anderen veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u het fototoestel van vrienden laat vallen of als uw huisdier schade aanricht.

Uw DVV-consulent helpt u!

Zit u nog met vragen over uw verzekeringen als u op eigen benen gaat staan? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt. Zij of hij staat voor u klaar met persoonlijk advies.

Goed om te weten

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
 • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
 • Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
 • De woningverzekering Cocoon Start wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. 
 • Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
 • Cocoon Start is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
 • 6 maanden cadeau + 6 maanden betalend op de eerste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start voor jongeren tot en met 35 jaar. Dit aanbod is geldig op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.

Gepubliceerd op 25/01/2021

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent