• MyDVV

Wonen

Zonnepanelen: verbruik uw energie slim

Zo gebruikt u de energie van uw zonnepanelen slim

Hebt u zonnepanelen geïnstalleerd of overweegt u om de stap te zetten? Weet dat de regels voor zonnepanelen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië anders zijn. Maar waar u ook woont, uw energieverbruik aanpassen om optimaal gebruik te maken van uw zonnepanelen is altijd slim. Lees onze tips en doe uw voordeel.

Pas uw energiegebruik aan

Als eigenaar van zonnepanelen is zelfverbruik het meest interessant. Dat betekent dat u vooral eigen energie verbruikt. Gezien zonnepanelen vooral energie produceren in de late voormiddag en vroege namiddag (als de zon het meest schijnt), is het belangrijk om uw energiegebruik daarop af te stemmen zodat u maximaal eigen energie consumeert:

  • Zet uw (vaat)wasmachines, droogkasten enz. overdag aan. Bent u dan niet thuis? Dan kan u een timer gebruiken op uw toestel of op het stopcontact of misschien kan u ze aansturen via een app op uw smartphone.
  • Laad de batterijen van uw elektrische auto, elektrische fiets, smartphone enz. op als de zon het meest actief is.
  • Programmeer de warmwaterboiler zodat die water opwarmt als uw zonnepanelen het meest efficiënt werken. 

Investeer in een thuisbatterij

Met een thuisbatterij slaat u de energie op die u niet meteen consumeert, bijvoorbeeld om ze ’s avonds te gebruiken. Daardoor zou uw zelfverbruik met 35% kunnen stijgen

Wist u dat uw zonnepanelen gedekt zijn via onze brandverzekering Cocoon Flex (gebouw), net als thuisbatterij ?

DVV is er voor u

Bent u nog op zoek naar een goede verzekering voor uw woning ? Met Cocoon Flex kiest u voor een goede brandverzekering die ook uw zonnepanelen en uw thuisbatterij dekt. Bovendien kan u rekenen op een ongeziene flexibiliteit waardoor u alleen verzekerd bent voor wat u echt nodig hebt. Meer weten? Vraag info aan uw DVV-consulent. zij of hij helpt u graag.

Goed om te weten

  • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
  • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
  • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
  • Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Gepubliceerd op 15/07/2021

Dit wil u ook weten

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent