• My DVV

Gezin

Wat dekt een familiale verzekering?

Uw familiale verzekering in 10 voorbeelden

Geen idee waarvoor u precies uw familiale verzekering kan inschakelen? Voor alle schade die u, uw partner, kinderen of huisdieren per ongeluk aan anderen toebrengen. We verduidelijken in 10 voorbeelden.

1. U rijdt met uw fiets tegen een geparkeerde auto

Uw familiale verzekering zal tussenkomen om de blikschade te betalen. Reed u met een elektrische fiets zonder trapondersteuning? Dan komt uw familiale niet tussen en moet u rekenen op uw verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Elektrische Fiets.

2. Uw hond bijt de buurman

Voor de medische kosten van uw buurman kan u rekenen op uw familiale verzekering. Als uw hond naar u bijt, zal de familiale niet tussenkomen maar een Persoonlijke Ongevallenverzekering wel.

3. Uw dochter schopt de bal in de ruit van de buurman

Uw familiale verzekering zal de materiële schade betalen. Sneuvelt er een ruit in uw eigen huis? Dan zal de familiale niet vergoeden.

4. Uw pluskind laat bij een vriendje een designlamp vallen

Uw gezinspolis verzekert iedereen die onder uw dak woont: uzelf, uw partner, uw kinderen en die van uw partner. U kan dus ook in dit geval een beroep doen op uw familiale verzekering om de materiële schade terug te betalen. Belangrijk om te weten: als de ex van uw nieuwe partner de kinderbijslag krijgt voor uw pluskind zal uw familiale verzekering niet tussenkomen, de familiale van de andere ouder wel.

5. De hond van de buren richt zware schade aan in uw voortuin.

De rechtsbijstand in de familiale verzekering zal u helpen om de schade te verhalen op uw buren. Voorwaarde: de materiële schade moet meer dan 250 euro bedragen.

6. Uw kotstudent rijdt met een winkelkar tegen een geparkeerde auto

Zelfs dan kan u op uw familiale verzekering rekenen. Weet wel dat een ongeval in dronken toestand niet gedekt is.

7. Terwijl u voor uw kleinkind zorgt, richt het schade aan bij uw vriendin

Gezien u op dat moment verantwoordelijk bent voor uw kleinkind zal uw familiale verzekering tussenkomen voor de schade. Als er een ruit sneuvelt in uw eigen huis zal de familiale niet vergoeden.

8. Een dakpan waait van uw dak en richt schade aan bij de buren

Uw familiale verzekering zal tussenkomen om de materiële schade te dekken. Let wel: schade veroorzaakt door een gebouw dat u niet gebruikt als hoofdverblijf, is niet verzekerd.

9. U steekt verstrooid de baan over. Een autobestuurder moet uitwijken en rijdt tegen een geparkeerde auto

Voor schade die u als voetganger of fietser veroorzaakt, komt uw familiale tussen. Schade die u als autobestuurder toebrengt, zal vergoed worden door uw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid.

10. U laat de boomzaag vallen die u van vrienden geleend hebt

Geleende goederen zijn niet altijd gedekt door uw familiale verzekering. Als u bij DVV Verzekeringen uw familiale verzekering hebt uitgebreid met de optie Pack Familiale Extra kan u ook voor geleende goederen of toevertrouwde huisdieren uw familiale aanspreken. Belangrijk: schade aan jetski’s of de verdwijning van juwelen zijn ook door de Familiale Pack Extra niet gedekt.

Uw DVV-consulent helpt u!

Nog vragen over uw familiale verzekering? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt. Zij of hij is er voor u!

Goed om te weten:

  • Voor lichamelijke schade is er geen franchise. Voor materiële schade bedraagt de franchise 250 euro.
  • De lichamelijke en de materiële schade zijn gelimiteerd tot respectievelijk 26.769.397 euro en 5.353.879 euro.
  • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2016 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.
  • De familiale verzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Bekijk de algemene voorwaarden (eigen risico, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.) en de commerciële fiche of ga langs bij een DVV-consulent. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

Opmerking, vragen of klachten in verband met dit product?

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV Verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent