Uw verwarmings- en warmwatertoestellen goed onderhouden, dat is belangrijk. Niet alleen voor de goede werking, maar ook om het veilig te houden en een CO-vergiftiging te vermijden. Maar wie doet wat? En wie betaalt de factuur?
Het is de gebruiker die een erkend technicus moet inschakelen voor het onderhoud en/of de controle van de verwarming- of warmwaterinstallatie. Als u huurder bent, dan bent u aan zet, niet de eigenaar. Hoe vaak dat moet, hangt af van het soort toestel:
Hou altijd goed het bewijs bij van die onderhoudsbeurten, want die kunnen belangrijk zijn bij een panne.
Waterschade, brand of natuurramp… het kan allemaal gebeuren. U bent dus beter goed beschermd.
Laat uw verwarmingsketel en uw warmwatertoestellen regelmatig onderhouden om uw veiligheid te garanderen. Zorg ook dat u goed verzekerd bent met de huurdersverzekering Cocoon Start of de woningverzekering voor eigenaars Cocoon Flex. Vragen? Contacteer uw DVV-consulent, zij of hij helpt u graag.
Gepubliceerd op 28/01/2022
In België eiste koolmonoxidevergiftiging in 2019 830 slachtoffers. 29 mensen overleden aan de gevolgen. Ontdek hoe u dit soort ongevallen herkent en voorkomt.
Na 15 à 20 jaar is het slim om uw verwarmingsketel te vervangen. Zelfs als uw oude toestel nog werkt, zijn er redenen genoeg om dat toch te doen. Ontdek meer.
50% van de woningbranden wordt veroorzaakt door laders van smartphones. Ontdek onze tips om het risico op brand en elektrocutie te vermijden.