< Terug
Filter
DVV heeft een netwerk van erkende garages opgebouwd. Kies je voor een erkende hersteller, dan geniet je van extra voordelen en diensten.
Benzine, diesel, elektrisch of hybride: ontdek welk type auto de laagste totale kosten biedt.
Je auto moet verzekerd zijn. Maar hoe zit het met een step, grasmaaier, elektrische rolstoel of scootmobiel? Ontdek het.
Vertrek je op campervakantie zonder je route uit te stippelen? Deze apps helpen je om de ideale overnachtingsplek te vinden. Ontdek onze vier tips.
Vertrek je met de camper deze zomer? Ontdek drie routes van een week in de vallei van de Maas, de Finistère en langs Vlaamse wegen.
In Brussel en in heel wat andere steden geldt er zone 30. Vervelend voor sommigen, een goede zaak volgens anderen. Ontdek alles over de impact van stad 30.
Een fietsvakantie met kinderen, het is eens wat anders dan uren doorbrengen in de file naar het zuiden. Ontdek onze vier tips voor een geslaagde trip.
Op de motor stappen is genieten van totale vrijheid. Zeker als je de juiste apps hebt op je smartphone. We zetten er enkele voor je op een rij.
Vier op tien dodelijke verkeersslachtoffers in Vlaanderen zijn voetganger of fietser. Reden genoeg vinden we om de aandachtspunten voor fietsers op een rij te zetten.
Ben je een fervent fietser? Met deze vijf slimme apps voor het weer, fietsroutes, statistieken enz. wordt het nog meer genieten! Download ze snel!
Met de motor op uitstap in België, meer heb je niet nodig om een heerlijke dag te hebben. Laat je inspireren door de vijf motortochten die we voor je uitgezocht hebben.
Sneeuw en ijs zorgen voor meer ongevallen. Voorzichtig zijn is dus de boodschap. Geen idee hoe je het best rijdt op gladde wegen? Check onze tips om de risico’s te beperken.
De benzine- en dieselprijzen blijven stijgen. Denk dus goed na over elke verplaatsing. Op zoek naar alternatieven? Check vijf pistes en verlaag je brandstofkosten.
Al genoeg fietstochtjes gedaan in je buurt? Neem dan je (elektrische) fiets mee op de trein en speel toerist in eigen land. Ontdek vijf tips voor trips in België.
Elektrische fietsen zijn vandaag heel populair. Bijna 1 op de 2 nieuwe fietsen is elektrisch. Logisch, want de voordelen zijn groot. Voor jong en oud(er)!
Wil je met vakantie met een mobilhome? Lees het verhaal van Titia, voor een geslaagde vakantie in een mobilhome met je kinderen.
Ga je met de fiets naar het werk? Dan kan je een fietsvergoeding krijgen. Maar wat is dat en wat zegt de fiscus? Ontdek het antwoord op zes vragen.
Mag je kind op de stoep fietsen? Wat moet je zeker in de auto liggen hebben? Lees meer over wat mag en niet mag in het verkeer.
De fiets is ideaal om de vele pareltjes in België te ontdekken. Geen idee waar te beginnen? We laten je kennismaken met zeven leuke plekken in eigen land.
Blijf je deze zomer in eigen land? Saai hoeft dat geenszins te worden. Zelfs niet als je in dichtbij huis blijft. Verken de stad op een aparte manier met deze zeven tips.
Is je auto meer dan vier jaar oud? Dan moet je elk jaar langs bij de technische controle. Ontdek het antwoord op al je vragen over de autokeuring.
Kost de domiciliëring geld bij DVV? Kan je de datum van inning aanpassen? En wat als er een probleem was met de domiciliëring? We vertellen je er alles over!
Elke dag worden er in België 23 auto’s gestolen. Wereldwijd zijn dat er 10.000. Ontdek wat je moet doen bij autodiefstal.
Een auto huren is ideaal om in alle vrijheid je vakantiebestemming te verkennen. Met deze tien tips ben je zeker dat je autohuur goed verloopt.
Dieselwagens zijn gedoemd om te verdwijnen. De zoektocht naar alternatieven is volop bezig. Ontdek bij DVV verzekeringen hoe het zit met de auto op waterstof.
De auto zonder (auto)rijbewijs is vandaag populair. Zeker in sommige delen van het land. We beantwoorden de vijf belangrijkste vragen over de brommobiel.
Welke lichten moet ik wanneer aanzetten? Wat is verplicht of verboden op het gebied van autolichten? Hoe weet ik of mijn lichten slecht zijn afgesteld? Kom het hier te weten.
Wist je dat er elk jaar een pak meer ongevallen gebeuren tijdens een warme periode? Ontdek waarom en check onze tien tips voor veilig autorijden tijdens een hittegolf.
Autovakanties betekenen vaak ook lange autoritten. Lees onze tips om te vermijden dat je indommelt en om je kinderen onderweg bezig te houden.
Vertrokken op een welverdiende reis maar bagage verloren of gestolen? Geen pretje, maar een goede reisbijstand kan je helpen. Ontdek hoe.
Een helm is de enige fysieke bescherming bij een fietsongeval. Maar wist je dat fietsers vaak een verkeerde perceptie hebben van de gevaren? Ontdek meer.
Steeds vaker staan er bewakingscamera’s op grote knooppunten in steden. Maar waarvoor dienen ze? Ontdek er meer over.
Een vriend(in) rijdt als bob met je auto en heeft een ongeval? Geen paniek, DVV vergoedt je materiële schade, zelfs als je geen omnium hebt. Ontdek de bob-waarborg.
Je verplichte boorddocumenten en items geregeld eens checken? Goed idee. Maar welke zijn verplicht en welke aanbevolen?
Als je een tweedehands auto koopt, moet de verkoper je een aantal documenten bezorgen, waaronder de Car Pass. Ontdek waarover het precies gaat.
Vermijd stress voor je op reis gaat met deze checklist. Beantwoord de 5 vragen om ervoor te zorgen dat jouw vakantie een succes wordt, wat er ook gebeurt!
Bij DAB+ (Digital Audio Broadcasting) ontvang je het radiosignaal digitaal. De technologie zal binnenkort de FM vervangen. Ontdek er alles over.
Wie moet een parkeerschijf gebruiken? Wanneer en hoe gebruik je ze? Bestaan er verschillende modellen? Alles wat je moet weten om boetes te vermijden.
Wie draait er op voor de schade als je hond de buurman bijt of als je een hert aanrijdt? We leggen het je allemaal uit. Ontdek alles over dieren en je verzekering.
Rijden onder invloed zorgt voor veel menselijke ellende. Maar dat niet alleen. Ook op financieel vlak zijn de gevolgen aanzienlijk. Ontdek er meer over.
Vandaag zijn er nog geen 100% groene auto’s op de markt. Met ecodriving kunnen we gelukkig toch onze ecologische voetafdruk beperken. Ontdek onze vijf tips.
Als je een auto koopt, betaal je de belasting op de inverkeerstelling (BIV) en de verkeersbelasting. Ontdek hoe je die belastingen beperkt.
Regelmatig onderhoud van je auto voorkomt pech en zorgt voor je veiligheid. Maar wanneer moet je je auto voorrijden voor onderhoud en hoeveel kost dat?
Heb je een laadpaal thuis nodig als je een elektrische wagen hebt? Hoe en waar installeer je die? Hoeveel kost zo’n laadpaal? Ontdek het hier.
Twijfel je tussen een nieuwe of tweedehandswagen? Dan is refurbished een mooi compromis! Alles wat je daarover moet weten vind je in dit artikel.
Overweeg je om voor een tweedehands auto te kiezen? Lees deze vijf tips om een goede keuze te maken.
Een storm of hagelbui kan voor serieuze schade zorgen aan je auto. Gelukkig kan je rekenen op je verzekeringen. Doe bij schade snel aangifte. Ontdek meer info.
Een elektrische auto kopen, dat doen steeds meer automobilisten. Logisch, de prijs daalt en er is meer keuze. Aarzel je? We zetten de belangrijkste vragen op een rij.
Als je een auto koopt (vooral bij tweedehandsauto’s) moet je rekening houden met de Euronormen. Ontdek er meer over.
Het Europees gelijkvormigheidsattest is één van de boorddocumenten van je auto. Je hebt het onder meer nodig bij de keuring. Ontdek meer over dit document.
Gebruik je een fietsendrager? Vergeet dan niet te letten op de veiligheid. Ontdek de regels.
15% van de dodelijke verkeersslachtoffers zijn fietsers in België. Weet dat een fietshelm levens kan redden. Ontdek hoe je je helm kiest en wanneer je hem vervangt.
In 2023 werden in ons land meer dan 30.000 fietsen gestolen... Hoe kies je het juiste slot en hoe gebruik je het dan op een correcte manier?
Wil je graag een nummerplaat met de naam van je partner, je kind of je zaak? Dat kan, al gelden er natuurlijk bepaalde regels. Ontdek er meer over.
Je bent gestrand in het buitenland en geraakt niet terug? Met ons praktisch advies weet je hoe het zit met je werk en je verzekeringen. Ontdek meer.
De groene kaart van je auto ziet er sinds 1 juli 2020 anders uit. De verzekeringskaart is nu zwart-wit en wordt op papier of elektronisch bezorgd. Ontdek meer.
Het is verboden om te gsm’en als je rijdt, behalve met een handsfree kit. Maar niet alle handsfree systemen zijn overal in Europa toegestaan. Ontdek meer.
Met voertuigbijstand kan je rekenen op hulp bij pech, een ongeval of diefstal van je auto. Ontdek hoe het zit bij DVV verzekeringen en noteer de nummers die je kan bellen.
Transport is goed voor 11,4% van de uitgaven van Belgische gezinnen. De auto is veruit de grootste kost. Ontdek enkele goedkopere alternatieven om je te verplaatsen.
Krijg je niet al je bagage in de koffer van je auto? Een dakkoffer kan helpen om zorgeloos op vakantie te vertrekken. Ontdek hoe je je keuze maakt.
Een elektrische auto heeft een beperkte autonomie, dat is zeker. Maar wist je dat je zelf kan bijdragen aan een groter rijbereik? Check onze tips.
Start je auto moeilijk? Dat ligt misschien aan de batterij. Ontdek hoe je vermijdt dat ze leeg loopt en hoe je start zonder de batterij te veel te belasten.
Routebeschrijving, uitrusting, mondvoorraad, fietsen met de kinderen... Ontdek hoe je je best voorbereidt op een dagtocht.
Je kind vervoeren op de fiets is handig om snel en efficiënt op je bestemming aan te komen. In dit artikel vind je tips en tricks om je kind veilig te vervoeren.
De prijs van een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid hangt af van verschillende factoren. We zetten ze voor je op een rijtje
Een elektrische fiets is een stevige investering, vooral omwille van de batterij. Ontdek onze tien tips om je fietsaccu langer in topvorm te houden.
Profiteer je van het mooie weer en de lockdown om je regio te verkennen met de fiets? Goed idee! Ontdek hoe je jezelf beschermt in geval van problemen.
Reizen met een kat of hond vergt een minimum aan voorbereidingen! Lees onze tips om veilig en comfortabel te reizen, ook naar het buitenland.
De franchise geldt enkel bij de full omnium voor de waarborg materiële schade. Bij de andere autoverzekeringen is er geen vrijstelling. Ontdek meer.
In België bestaan het papieren rijbewijs en het rijbewijs in bankkaartmodel naast elkaar. Maar wanneer moet je beide modellen vervangen? Ontdek het in dit artikel.
Vertrek je binnenkort op skireis? Dan neem je misschien wel een dakkoffer mee voor je skispullen. Maar hoe zit het met je verzekering?
Drie vierde van de kinderen is slecht of helemaal niet vastgeklikt in de wagen. Lees onze tips om dramatische gebeurtenissen te vermijden.
Aangevroren voorruit? Bevroren slot? Lees onze tips om deze winterse ongemakken te vermijden en ‘s ochtends tijd te winnen.
Welke autoverzekering heb je nodig? Hoe zit het met de premie en stijgt die na een ongeval? Ontdek het antwoord op de belangrijkste vragen over je autoverzekering.
Heb je een bedrijfswagen? Weet dat dit voor de belastingen beschouwd wordt als een voordeel van alle aard (VAA). We leggen je uit wat dat betekent en hoe het wordt berekend.
Je hebt je rijbewijs behaald en denkt eraan een eigen auto te kopen? Wij maken het je makkelijk en zetten alles wat je moet weten op een rij. Lees onze tips.
Vanaf zeventien jaar kan je kind zijn theoretisch examen halen. Daarna kan het met jou of met de rijschool leren rijden. Ontdek de vier stappen naar een rijbewijs.
De dagen worden korter en de bladeren beginnen te vallen. Bereid je motor voor op de winterstop zodat je er meteen volop van kan genieten in de lente.
Regelmatig komen er nieuwe verkeersborden bij. Zorg dat je up-to-date blijft. Zo vermijd je boetes en verhoog je jouw veiligheid en die van de anderen. Meer weten.
Heb je nooit leren fietsen, maar doe je in je dromen wel heerlijke fietstochten? Of wil je je kind leren fietsen? Ontdek onze praktische tips voor volwassenen en kinderen.
In België zijn er vandaag lage-emissiezones of LEZ-zones in Antwerpen, Brussel en Gent. De euronorm van je auto bepaalt of je die steden in mag. Ontdek meer.
Vertrek je net zoals de meeste Belgen met de auto op wintersport? Houd het aangenaam en veilig met ons praktisch advies.
Zoek je het wat verder van huis en wil je je fiets op de trein meenemen? Dat kan. Zelfs als het een elektrische fiets is. Ontdek meer.
Een fietsvakantie is een zalige manier om eens anders op reis te gaan. Ontdek de voordelen, doe inspiratie op voor je route en zorg voor een goede voorbereiding.
In principe moeten alle bromfietsen, scooters en speed pedelecs die max. 45 km/uur halen worden ingeschreven als je ermee op de openbare weg wil rijden. Lees hier alle details.
Officiële documenten verloren in het buitenland? Identiteitskaart, paspoort of rijbewijs verloren of gestolen in het buitenland? Ontdek hier wat je moet doen!
Wie vergoedt de lichamelijke letsels? Wie betaalt de materiële schade? Wat als één van beide geen verzekering heeft? Ontdek het in dit artikel.
Als je met de auto op reis gaat, kunnen de wegcode en bepaalde regels anders zijn dan bij ons. Zorg dat je altijd de lokale wetgeving respecteert.
Als je bijvoorbeeld naar Frankrijk of Duitsland vertrekt, heb je een vignet nodig voor de LEZ-zones. Anders riskeer je een boete. Ontdek meer.
Campers worden in België altijd maar populairder. Overweeg je ook om er met de mobilhome op uit te trekken? Ontdek alles wat je moet weten over een campervakantie.
Bij mouse jacking wordt je auto gestolen door het signaal van je contactsleutel te hacken. Ontdek meer over deze trend bij autodiefstallen.
Het wegdek is vaak in een slechte staat op het einde van de winter. Ben je in een put gereden en heb je auto schade? Ontdek wat je kan doen.
LPG- en CNG-wagens zijn milieuvriendelijker en zuiniger dan wagens op benzine of diesel. Ontdek de verschillen en de voor- en nadelen.
Ritsen zorgt voor vlotter verkeer ter hoogte van een wegversmalling. Hoe werkt het? Wie is verantwoordelijk bij een ongeval? Ontdek meer.
Een ongeluk is snel gebeurd in de sneeuw. Vul een aanrijdingsformulier in als er een derde bij betrokken is en doe aangifte bij je verzekeraar. Ontdek alle details.
Sinds juni 2017 zijn er nieuwe regels voor het rijexamen. Sindsdien daalden de slaagpercentages voor het theoretisch examen en het praktijkexamen. Lees meer.
Je kan heel wat doen om schade te voorkomen als er een storm, onweer of hagelbui op komst is. Ontdek onze tips om je auto te beschermen.
Voorkomen is beter dan genezen, zeker bij stormweer. Met een aantal preventieve maatregelen beperk je de schade aan je woning en auto. Check onze tips.
Om het verkeer veiliger te maken, wordt de autokeuring altijd maar strenger. Ontdek de nieuwe regels voor de keuring van lichten, verklikkers en richtingaanwijzers.
Kan je wagen niet meer rijden door een ongeval in België? Houd rekening met hoge takelkosten, toch als je geen autoverzekering bij DVV hebt…
Cijfers tonen de grote impact aan van covid op ons werk en onze verplaatsingen. Maar is dat telewerk een blijver en wat brengt september 2021? We maken de balans op.
Voor je een tweedehands mobilhome koopt, stel je jezelf best een aantal vragen. Ontdek bij DVV hoe je weet wat je nodig hebt om de juiste keuze te maken.
Een tweedehands elektrische fiets kopen is zowel financieel als ecologisch een prima zaak. Er zijn een paar belangrijke aandachtspuntenpunten. Ontdek ze hier!
Ben je ook overgestapt op een elektrische fiets? Dan zorg je beter voor regelmatig onderhoud om lang te genieten van je dure investering. Ontdek meer.
Ga je skiën met je kinderen? Net iets complexer dan met volwassenen… Lees onze handige tips zodat je verzekerd bent van een weekje skipret!
Met de juiste voorbereiding en de juiste tips rijd je veilig in de sneeuw en voorkom je schade of ongelukken. Ontdek er meer over.
Breng je je kinderen te voet, met de fiets, de wagen of de bus naar school? Ontdek onze tips om het veilig te houden.
Of je nu met een scooter of motorfiets rijdt, waakzaamheid is geboden. Ongevallen zijn vaak ernstig. Reden genoeg dus om onze veiligheidstips naar de letter te volgen en goed verzekerd te zijn.
Minder dan de helft van de mensen die al eens stopten op de pechstrook leefden de veiligheidsregels na. Ontdek er meer over.
De Scandinavische landen en heel wat andere Europese landen kondigen een verbod aan op de verkoop van diesel- en benzinewagens. Ontdek er meer over.
Elke dag raken tien kinderen gewond bij een verkeersongeval. Ontdek hoe je het goede voorbeeld geeft en hoe je je kind sensibiliseert rond verkeersveiligheid.
Met een tolbadge vermijd je de files aan de péages in Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië. Ontdek alles wat je moet weten over dit slimme bakje.
Vertrek je straks op vakantie? Super! Maar wees voorzichtig, want als toerist ben je een makkelijke prooi voor oplichters. Ontdek hoe je scams kan voorkomen.
Vermoeidheid achter het stuur zou de oorzaak zijn van 10 à 15% van de verkeersongevallen. Ontdek de tekenen van slaperigheid en check onze tips om alert te blijven.
Bij winterweer heb je meer kans op een ongeluk met je auto. Gelukkig kan je rekenen op je verzekeringen als je schade hebt. We geven een paar voorbeelden.
Een stevige storm of hagelbui kan grote schade aanrichten aan je auto. Gelukkig kan je een beroep doen op je verzekering. Ontdek meer.
Vertrek je op je eerste camperreis en wil je goed voorbereid zijn? Ontdek onze zes tips voor je route, belading, accessoires enz. en maak er een fijne reis van.
Geen idee in welke gevallen je een beroep kan doen op je annulatieverzekering als je niet op reis kan vertrekken? Bekijk de vijf voorbeelden.
Een omnium vergoedt de schade aan je eigen auto, een gewone autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid niet. Niet zeker of een omnium loont? Lees ons advies.
Een waarschuwingslampje dat plots brandt op je dashboard? Leer de betekenis ontcijferen en, belangrijker nog, hoe erop te reageren.
Als je een ongeval hebt, is het niet makkelijk om het hoofd koel te houden. Met deze vijf stappen ben je zeker dat je niets vergeet.
Hoeveel je betaalt voor de technische controle hangt af van het soort autokeuring dat je nodig hebt. Ontdek meer over de tarieven in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
Met een BA-verzekering ben je als bestuurder niet gedekt voor lichamelijke schade bij een ongeval in fout. Daarvoor heb je een bestuurdersverzekering nodig.
Een groene kaart is een document dat bewijst dat je een autoverzekering hebt afgesloten. Ontdek meer.
Om van autoverzekeraar te veranderen heb je een schadeattest nodig. Ontdek alles wat je moet weten over dit document dat je ongevallenhistoriek in kaart brengt.
Als je op reis vertrekt, wil je vast goed beschermd zijn voor als het toch eens tegenzit. Maar neem je een reisverzekering, een reisbijstand of beide? Ontdek meer.
Als anderen soms je auto gebruiken, zijn dat occasionele bestuurders. Ontdek de gevolgen voor je autoverzekering en je premie.
We zetten alle informatie over de verzekering, helmplicht, rijbewijs, nummerplaat, fietsvergoeding enz. van je elektrische fiets op een rij. Ontdek meer.
Sinds 2017 zijn zowel het rijexamen als de rijopleiding in Vlaanderen drastisch veranderd. Wat betekent dat voor jou? Ontdek alle veranderingen.
In de auto moeten kinderen van minder dan 1m35 vastgemaakt worden in een autostoel aangepast aan hun grootte en gewicht. Maak de juiste keuze met ons advies.
Voor het contract van je autoverzekering heeft je DVV-consulent verschillende officiële documenten nodig. Ontdek er meer over.
De ene fiets is de andere niet. Sommige modellen werden ontworpen voor in de stad, andere voor op de weg of voor sportdoeleinden. Bekijk hier welk type fiets bij jou past.
Een helm is niet de enige beschermende kleding die je verplicht moet dragen als motorrijder. In dit artikel overlopen we de regels en de eventuele boetes.
De elektrische step wordt steeds populairder en dus gebeuren er meer ongevallen. Met een goede verzekering en veilig rijgedrag voorkom je veel problemen.
In de winter kunnen de wegen glad en gevaarlijk zijn. Waar en wanneer zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht? Ontdek er meer over.
Ben je niet zeker of je je winterbanden wel zou opleggen? Of heb je er nog geen? Het is nochtans een slimme investering. Ontdek alles over winterbanden.
Wat als de ‘zero emission’ auto niet zo groen is als we zouden denken? Ontdek of de elektrische auto wel echt ecologisch is.
Jaarlijks worden meer dan 30.000 fietsen gestolen in België. Lees onze tips om je te beschermen tegen fietsdiefstal.
Je gaat ook in de winter regelmatig de baan op met je fiets? Lees onze tips om veilig te fietsen en ongelukken te vermijden.
Houd je er niet van om ’s nachts met de auto te rijden? Je bent niet alleen. Met onze tips voel je je geruster en houd je het veilig. Ontdek meer bij DVV verzekeringen.
Ben je regelmatig onderweg met je fiets? Zorg dan voor de juiste uitrusting en let op je houding in het verkeer. Lees alle tips voor je verkeersveiligheid!
Natuurlijk mag je gewoon autorijden als je zwanger bent, maar hoe zit het met de autogordel en wat met de airbag? Ontdek alle antwoorden en onze praktische tips.